Uvjeti poslovanja

1. Opčenito

Opći uvjeti web stranice jessyss.com izrađeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošaća (ZZP), temelje se na preporuci Hrvatske gospodarske komore, te određenim normama e-poslovanja.

Prodajni uvjeti određuju prava i obveze kupca pri kupnji proizvoda, koji su dostupni na web stranici jessyss.com, te poslovne odnose između davatelja usluge i kupca.

Cijeli sadržaj web stranice u bilo kojem obliku (teksta, slike, zvuka..i sl.) je zaštićen autorskim pravima. Nositelj svih autorskih prava sadržaja web stranice je davatelj usluge i/ili osoba koja je navedena ispod pojedinog sadržaja. S objavom sadržaja na web stranici i omogućavanjem korištenja web stranice, davatelj usluge se ne odriče svojih autorskih prava. Sadržaj web stranice se ne smije koristiti u bili koju drugu svrhu, osim osobne vizije davatelja, te ukoliko davatelj nije prethodno dopustio drugačije korištenje, pismneim ili izrečenim načinom. U slučaju zloupotrebe, korisnik odgovara materijalno i krivično.

Korištenjem web stranice jessyss.com korisnik prihvaća sve odredbe općih uvjeta. U slučaju da se ne slažete s tim općim uvjetima korištenja, molimo Vas da odmah prestanete s korištenjem web stranice.

2. Upravitelj web stranice jessyss.com i davatelj proizvodnih usluga je tvrtka

IME d.o.o., Šentiljska cesta 49, 2000 Maribor, Slovenija

Tvrtka je upisana u sudski registar Okružnog suda u Mariboru kao porezni obveznik.

Matični broj: 209112700, Porezni broj: SI18406629

Broj računa: IBAN SI56 0510 0801 3368 726 (ABANKA d.d.)

IBAN HR37 2360 0001 1023 8423 7 (Zagrebačka banka d.d.)

Kontakt: info@jessyss.com ili tel. (00386) 059 016 236

3. Internet trgovina

Korisnik može kupovati putem internet trgovine, kojim upravlja tvrtka IME d.o.o., s dostupom preko poveznica www.jessyss.com.

U slučaju da davatelj usluge-prodavač i korisnik-kupac (u nastavku teksta vrijedi za oba: „ugovorene stranke“) nisu suglasni, tada su ovi opći uvjeti sastavni dio njihovog međusobnog ugovornog odnosa glede nabave proizvoda (u nastavku teksta: kupoprodajni ugovor).

Prilikom internet kupovine, korisnik potvrđuje da u cijelosti razumije i potvrđuje sve te opće uvjete.

Za kupovinu putem internet trgovine preko navedenih poveznica, korisniku nije potrebno izvršit prijavu.

Davatelj nije odgovoran za bilo kakav gubitak, štetu ili trošak, koji su nastali prilikom neuspjeha u izvršavanju obveza (neispunjenja ili kašnjenja) do čega je vjerojatno došlo zbog nekog događaja ili okolnosti izvan kontrole davatelja, uključujući mogućnosti više sile, problema u opskrbi električne energije, nedostatke opreme... Iako, nije ograničeno samo na navedeno.

Sve informacije koje su objavljene na web stranici, npr. opisi proizvoda, specifikacije, fotografije, su okvirne. Davatelj usluge zadržava pravo da izvrši manje promjene u opisu proizvoda bez obveze informiranja korisnika.

Ponude na web stranici su ograničene količinom i vremenom, kao što je to objavljeno na web stranici. Objavljene količine proizvoda u skladištu su informativne, i podložne promjenama, bez potrebne prethodne najave. Davatelj usluga može ograničiti maksimalan broj kupovine određenog proizvoda za korisnika, i na taj način pružiti svojim kupcima pravedno shooping okruženje.

4. Naručivanje proizvoda i obavještanje o cijenama

4.1 Kao kupac, proizvode možete vidjeti i naručiti na web stranici jessyss.com. Ponuda je dostupna samo fizičkim osobama.

4.2 S klikom na gumb »Završi narudžbu« u postupku narudžbe potvrđujete da u cijelosti razumijete uvjete poslovanja i da se s navedenim uvjetima slažete. Nakon završetka narudžbe na web stranici primiti ćete e-mail poruku sa svim potrebnim podacima o vašoj narudžbi i dostavi pošiljke.

4.3 Sve cijene na web stranici su izražene u kunama (kn) i uključuju porez na dodanu vrijedost (PDV). Davatelj može promijeniti cijenu artikla bez prethodne obavijesti. Davatelj prodaje svoje proizvode putem plačanja; u slučaju da je proizvod pogreškom naveden kao besplatan, davatelj nije obvezan dati korisniku taj proizvod besplatno.

4.4 Obavijest o dostavi narudžbe je smatrana kao sklapanje ugovora o kupnji, napisana je u Hrvatskom jeziku i pohranjena u tvrtki. Možete je primiti putem pismenog zahtjeva, kojeg pošaljite na info@jessyss.com .

4.5 AKCIJA 3 ZA 2: Pri kupnji 3 proizvoda dajemo vam popust u iznosu najjeftinijeg artikla. Popust se obračunava na ukupnu vrijednost kupnje. 

5. Postupak kupovine

5.1 Košarica za kupovinu

5.1.1. U košarici za kupovinu su prikazani artikli koje ste prethodno dodali u nju, prilikom traženja i izbora artikala. Ako želite ukloniti određeni artikl iz košarice, kliknite na poveznicu ”Ukloni” koja se nalazi uz artikl. Ako neki artikl želite dodati u košaricu, kliknite na poveznicu ”Nastavi s kupovinom“. Klikom na spomenutu stranicu se vračate na online trgovinu.

5.1.2. Svoju narudžbu dovršite s klikom na gumb ”Završi narudžbu“.

5.1.3. Ako je narudžba bila uspješno završena, na web stranici će se prikazati tekst "Primili smo Vašu narudžbu“. Uz to ćete na e-mail adresu, koju ste unjeli u podatke prilikom prijave, primiti poruku s podacima o narudžbi.

5.2 Potvrda narudžbe

Nakon završetka naručivanja ćete na proslijeđenu e-mail adresu, koju ste unjeli prilikom naručivanja, primiti poruku o pojedinostima narudžbe. U spomenutoj e-mail poruci biti ćete također obaviješteni o tome kako nam sve svoje upite slobodno šaljete na našu e-mail adresu info@jessyss.com .

5.3 Pošiljka artikla

Tvrtka IME d.o.o. u dogovorenom roku pripremit će artikl za otpremu, te ga otpremiti na zadanu adresu. U slučaju neočekivanog produžetka roka dostave na duže vrijeme, kao što je navedeno u uvjetima poslovanja, kupac će biti obaviješten e-mail porukom.

Ugovorni partner za isporuku pošiljka je Hrvatska Pošta, iako prodavatelj pridržava pravo da izabere drugu uslugu dostave, ako će na taj način provesti efikasniju isporuku.

6. Poništenje narudžbe

Pravo na poništenje ugovora ima kupac sve do primanja obavijesti na proslijeđenu e-mail adresu, o predaji pošiljke na dostavu Hrvatske pošte. Nakon primitka spomenute obavijesti o dostavi narudžbe, poništenje narudžbe više nije moguće.

7. Konačna potvrda narudžbe

Kada potvrdite sadržaj svoje kupovine, morate konačno potvrditi kupovinu sa odabirom načina plačanja. Prodajni ugovor između Vas i tvrtke IME d.o.o. stupa na snagu kada je narudžba potvrđena potvrdnom e-mail porukom ”Primili smo Vašu narudžbu“.

8. Mogućnost promjene narudžbe

O svim željenim promjenama u vezi izdane narudžbe, možete nas obavijestiti tako da pošaljete zahtjev na e-mail poruku ”Primili smo Vašu narudžbu”, koju ste primili prilikom izdane narudžbe, ili nas kontaktirajte putem e-mail adrese (info@jessyss.com). Pri tome ćemo se potruditi, da vam promjenu narudžbe omogućimo, iako vam ne možemo jamčiti, da će uređivanje već izdane narudžbe zapravo i biti moguće.

9. Uvjeti plaćanja

9.1 Cijena izabranog artikla vrijedi na dan kupovine, tj. na dan završetka i izdajanja narudžbe preko internet trgovine jessyss.com.

Sve cijene su u kunama (kn) te sadrže porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijene ne sadrže troškove dostave tj.troškove poštarine. Ti troškovi su navedeni pri izračunu vrijednosti narudžbe preko elektronske potvrde narudžbe.

9.2 Davatelj omogućuje sljedeće načine plaćanja:

  • s kreditnom karticom (Eurocard/Mastercard, Visa, Visa electron)
  • putem Paypal usluge
  • plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke - pouzećem,
  • uplatom na račun upravitelja jessyss.com - IME d.o.o. - plaćanje predračunom

9.3 Plaćanje putem našeg sustava plaćanja je sigurno, ispunjava sve sigurnosne standarde. Poslujemo u skladu sa PCI DSS standardom (Payment Card Industry Data Security Standard) kojeg nam omogućuje PayLane sp. z o.o. (Gdańsk, ul.Arkońska 6/A3, zip: 80-387, KRS: 000022727) kao nosioc i upravitelj sistema plaćanja, s kojim davatelj ima sklopljen ugovor o prihvačanju kreditnih i bankovnih kartica za plaćanje putem interneta. Sistem plaćanja je autoriziran od strane izdavatelja bankovnih kartica i omogućuje 3D-Secure, što je označeno logom »Verified by Visa« in »MasterCard secure code«. Veza između računala klijenta i sistema plaćanja je sigurna, jer koristi najnovije standarde šifriranja. Svaka transakcija je osigurana SSL sigurnosnim certifikatima i svi podaci su kriptirani. Odobrenja kartica izvršavaju se u realnom vremenu uz neposrednu provjeru podataka banaka. Podaci o karticama nisu pohranjeni u našem sustavu.

10. Isporuka

10.1 Artikli će biti dostavljeni u roku od 5 radnih dana, od dana kada na Vaš e-mail primite potvrdu o narudžbi. U slučaju bilo kakvih neočekivanih komplikacija ili kašnjenja naručene pošiljke, primit ćete e-mail obavijest u kojoj će biti naveden očekivani rok isporuke.

10.2 Naručene artikle šaljemo na adresu, koju ste unjeli u podatke prilikom naručivanja. Isporuku artikala vrši Hrvatska Pošta, koja ugavnom dostavlja pakete u jutarnjim satima, zato je poželjno da unesete adresu na kojoj ste tada dostupni.

Ako prilikom pokušaja dostave niste dostupni na navedenoj adresi, Hrvatska Pošta će vas obavijestiti o mogućnostima preuzimanja paketa. Uobičajeno je to na najbližoj pošti.

10.3 Trošak dostave je jednak za cijelu Hrvatsku, razlikuje se prema vrijednosti pošiljke:

Vrijednost pošiljke

do 380 KN

nad 380 KN

Trošak dostave

22,04 KN

bresplatno

 

Navedeni trošak dostave vrijedi u slučaju plaćanja bankovnom karticom, Paypal-om ili plaćanja predračunom. U slučaju kupovine sa načinom plaćanja gotovinom prilikom dostave (plaćanje pouzećem), primatelj mora platiti i naknadu za uplatu otkupnog iznosa u visini 1,83% od iznosa (odnosno najmanje 5,00 kn a najviše 80,00 kn).

Neki artikli imaju besplatnu dostavu te su vidljivo označeni u katalogu trgovine. Ako uz takav artikal naručite još neki drugi artikal, dostava je još uvijek besplatna.

10.4 Tijek dostave:

Artikal, naručen na web stranici jessyss.com, šalje se na put dostave u najkraćem mogućem roku. Pripreme za isporuku vaše narudžbe izvršavaju se odmah kada primite e-mail obavijest, da je vaša isporuka u tijeku. Kako bi naručene artikle dostavili u najkraćem roku, koristimo dostavu pošiljka Hrvatske Pošte, što znači, da pošiljku možete očekivati već za 2 do 4 dana, ukoliko ste podnjeli narudžbu radnim danom (pon-pet) do 12:00 sati.

Pri podnesenoj narudžbi nakon 12:00 sati, pošiljku ćemo pripremiti sljedećeg radnog dana. Za narudžbe podnesene subotom, nedjeljom ili praznikom, pošiljku ćemo pripremiti sljedećeg radnog dana.

Pri izboru opcije plaćanja kreditnom karticom, Paypal ili plaćanjem na naš transakcijski račun, aktivnosti izvedbe narudžbe će se započeti nakon uplate na naš transakcijski račun. U svrhu toga, mi ćemo u razdoblju radnog vremena u 11 sati i u 15 sati provjeravati uplate na transakcijski račun tvrtke. Rok isporuke počinje teći prvog radnog dana u 9 sati nakon primitka potvrde o uplati.

10.5 Usluga dostave pridržava pravo, da na adekvatan način provjeri identitet preuzimatelja pošiljke (pogledom u osobni ili drugi dokument) jer to zapravo osigurava da se naručeni paket dostavi pravoj osobi.

10.6 Tvrtka IME d.o.o. ne odgovara za nastalu štetu, uništenje ili nedonošenje ugovorenih naručenih pošiljka zbog rata ili građanskih nereda, štrajkova, prestanka rada u industriji, neuspješnje dostave, požara, nevremena, poplavea ili oluja, štete, namjernog oštećenja, krađe ili bilo koje druge više sile. Tvrtka IME d.o.o. ne pokriva troškove, nastale u slučaju zakašnjenja isporuke pošiljke. Upravo tako ne pokriva troškove u primjeru gubitka ili neisporuke pošiljke. U primjeru prethodnog plaćanja artikla vam trošak kupovine neisporučenog artikla vračamo na račun vaše bankovne kartice.

11. Reklamacije i informacije

V slučaju reklamacija ili zanimanja o dodatnim informacijama u vezi usluga jessyss.com očekujemo vaše poruke na e-mail info@jessyss.com ili adresu:

IME d.o.o.
p.p. 102

49000 Krapina, Hrvatska

12. Povlačenje iz ugovora i povrat artikla

12.1. Mogućnost povlačenja iz ugovora je namjenjena tome, da artikal možete otvoriti, pregledati ako vam odgovara i pristaje. U slučaju da artikal nije zadovoljio vaša očekivanja, možete odustati od kupnje.

U slučaju da vam primljeni artikal ne pristaje, u roku od 14 dana od primitka pošiljke nas na e-mail adresu (info@jessyss.com) obavijestite o tome da želite vratiti kupljeni artikal, te ga vratite u vremenskom roku od 14 dana. Artikal nam vratite neoštećen, u jednakoj količini, osim ako je uništen, oštečen, izgubljen ili ako je njegova količina smanjena bez krivnje kupca.

12.2. Artikal koji želite vratiti, mora biti:

  • nekorišten, nenošen, čist i neoštečen, s priloženim naljepnicama, u originalnoj ambalaži
  • artikle, koji su prodani u kompletu, moraju biti isto tako i vračeni,
  • kutija cipela mora ostati neoštečena, nemojte lijepiti poštanske adresnice i samoljepive trake ili pisati adresu na kutiju
  • ambalaža kozmetičkih proizvoda mora ostati originalno zatvorena.
  • iz higijenskih razloga naušnice, čarape, trake za kosu ne mogu se vratiti ili zamjeniti.

Ako ste kupljeni artikal koristili, povlačenje iz ugovora i povrat artikla nažalost više nisu mogući.

Savjetujemo vam da pažljivo otvorite ambalažu i da ju sačuvate u nepromjenjenom stanju. Također sačuvajte naljepnice i etikete artikla, sve dok niste u potpunosti sigurni da je to odgovarajući artikal. Pri kupnji odjeće, donjeg rublja i kupaćih kostima, odgovarajuću veličinu provjerite odjevanjem preko drugih odjevnih predmeta, ne na golu kožu! Budite također oprezni na tragove šminke ili pudera.

12.3. Postupak povrata artikla:

Artikal, koji vam ne odgovara, pošaljite na adresu IME d.o.o., p.p. 102, 49000 Krapina, Hrvatska. Artiklu priložite kopiju originalnog računa i ispunjeni obrazac povrata artikla (ispunite obrazac povrata artikla https://jessyss.hr/JESSYSS_Obrazac_Povrat_Artikla.pdf) i na njega napišite broj vašeg tekućeg računa IBAN na koji ćemo vam u roku od 14 dana od povlačenja iz ugovora, uplatili iznos za vraćeni artikal. Povrat iznosa nije moguć isplatom u gotovini.

Za artikle koji su plaćeni s PayPal računom, povrat otkupnog iznosa vršimo putem PayPal-a. Za artikle plaćane s kreditnom karticom, povrat otkupnog iznosa vršimo na kreditnu karticu.

Jedini trošak koji vas tereti u vezi prekinutog ugovora, je trošak prijenosa (slanja) pošiljke, koji se naplačuje prema cjeniku usluga dostave Hrvatske Pošte. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

12.4. Na jessyss.com također omogućujemo zamjenu artikla. Ako primljeni artikal nije ispunio vaša očekivanja, možete ga zamjeniti drugim, jednakovrijednim artiklom, o čemu nas morate obavijestiti putem obrasca o povlačenju iz ugovora.

Prava do zamjene artikla, povrata iznosa kupljenog artikla, jamstva, stvarnih pogreška ili nepravilno izvedene usluge, preciznije su opisana u Zakonu o zaštiti potrošaća.

12.5 AKCIJA 3 ZA 2: Pri kupnji 3 proizvoda dajemo vam popust u iznosu najjeftinijeg artikla. Popust se obračunava na ukupnu vrijednost kupnje. Pri vraćanju artikla kupljenog u akciji 3 ZA 2 uzima se u obzir vrijednost artikla s popustom.

13. Reklamacija stvarnih pogreška i oštećene pošiljke

13.1 Prodavatelj jamči kvalitetu proizvoda unutar zakonskog roka, koji počinje danom kada kupac preuzime pošiljku, pod uvjetom da je kupac slijedio upute korištenja i održavanje proizvoda, koja su priložena k proizvodu. Kupac može zahtjevati reklamaciju s vidika stvarnih pogreška u skladu s važećim zakonskim propisima.

Kada je pogreška stvarna?  Prije svega kada proizvod nema značajke koje omogućuju njegovo normalno korištenje, ili kada se kupcu dostavi proizvod koji se ne podudara s naručenim modelom. Iznimka su modeli prikazani samo zbog obavijesti.

Kako se provjerava prikladnost artikla? Provjerava se tako da se usporedi s drugim besprijekornim artiklom iste vrste, kao i s navodima proizvođača, tj. sa navodima na samom artiklu.

Kako provesti stvarnu grešku? Kupac nas mora na svoj trošak, u zakonskonski određenom roku, obavijestiti o mogućoj stvarnoj greški sa detaljnim opisom. Kupac nam istovremeno omogućuje pregled artikla, s dospijećem na adresu na naslov IME d.o.o., p.p.105, 49000 Krapina, Hrvatska.

Ostvarivanje prava do provođenja stvarnih pogreška proizvoda, detaljno opisuju odredbe Zakona o zaštiti potrošaća.

13.2 Davatelj je odgovoran za štetu nastalu tijekom prijevoza do primatelja. U slučaju očitih oštečenja (poderana omotnica, deformacija...itd.) primatelj mora odbiti pošiljku, da izbjegne moguće komplikacije prilikom reklamacije oštećenog artikla.

Ako ste prilikom preuzimanja pošiljke primijetili, da je paket ili artikl fizički oštećen, da u njemu nedostaje potreban sadržaj, ili da prikazuje znakove otvaranja, te ako niste pošiljku odmah odbili, morate pokrenuti postupak naknade štete od Hrvatske Pošte. To učinite tako, da pošiljku vratite natrag na poštu, u roku od 30 dana od preuzimanja. Poštanski službenici upozoravaju da je potrebno ispuniti obrazac  Zapisnik o oštećenoj pošiljci , kojeg također morate potpisati. Zajedno s Hrvatskom Poštom ćemo pobrinuti da vam se nastala šteta nadoknadi u najkraćem vremenskom roku.

15. Pravo odbijanja usluge

Ako davatalj usluge tvrdi, da korisnik krši pravo na snazi, ili šteti interesima web stranica, kojima upravlja davatelj, ili njegovim pridruženim tvrtkama ili podružnicama, može bilo kada i bez prethodne obavijesti prekinuti, izmijeniti, privremeno ili trajno prekinuti ili poništiti narudžbe ili članstvo korisnika, uključujući i pristup do bilo kojeg sadržaja na web stranici za određenog korisnika.

16. Primjerenost proizvoda

Artikl u ponudi primjeren je svrsi, što je vidljivo iz opisa fotografija artikla. Unatoč preciznom rukovanjuju, mogućnost je da dođe do pogreške pri opisu ili fotografiji artikla. U Jessyss.com nastojimo, da bi fotografije, objavljene uz opis artikla, predstavljale realnu sliku artikla. Premda, još uvijek postoji mogućnost, da je percepcija pojedinog artikla preko fotografije drugačija od one prilikom fizičkog susreta sa artiklom.

17. O tvrtki

IME d.o.o.
Šentiljska cesta 49
2000 Maribor, Slovenija
Matični broj društva: 209112700
Porezni broj: 18406629

Podjetje IME d.o.o. upravlja sa web stranicom jessyss.com.

18. Politika zaštite osobnih podataka

Pravila privatnosti

Zaštita osobnih podataka naših korisnika je važna odgovornost naše tvrtke. Sve web aktivnosti tvrtke IME d.o.o. su u skladu sa zakonodavstvom Europske Unije (Direktiva 95/46/ES, Direktiva 2002/58/ES), konvencijama Vijeća Europe (Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i Zakonom o zaštiti osobnih podataka (Ur.l. RS, br. 86/2004 s izmjenama i dopunama). Politika privatnosti bavi se korištenjem informacijama tvrtke IME d.o.o., koje preuzima od vas, kada posjetite našu web stranicu.

U tvrtki IME d.o.o. poštujemo Vašu privatnost, zato Vaše osobne podatke uvijek brižno pohranjujemo. Svi preneseni podaci su zaštićeni od uplitanja treće strane, što vam omogućuje bezbrižno i nesmetano poslovanje sa tvrtkom IME d.o.o., koje upravlja web stranicom jessyss.com. Mi nikada nečemo na bilo koji način zlorabiti vaše osobne podatke.

Vaši kontaktni i osobni podaci nikada neće biti dostupni trećim stranama, osim u slučajevima propisanima zakonom. Nikada vam nečemo slati e-mail poruke, na adresu koju niste unjeli u navedene podatke, osim u primjeru važnih transakcijskih e-mail poruka, koje ste posebno zatražili.

Bilo kada se možete brzo i jednostavno odjaviti, sa bilo koje od naših elektronskih obavijesti.

19. Skupljanje i obrada podataka

Osobni podatak predstavlja bilo koji podatak (vaše ime, prezime, e-mail adresu ili kučnu adresu), koji se odnosi na određenu ili prepoznatljivu fizičku osobu, dakle pojedinca, bez obzira na oblik, u kojem je izražen. IME d.o.o. ne prikuplja vaše osobne podatke ukoliko to sami ne omogućite pri narudžbi artikala, ili kada naručujete naše e-novosti.

20. Korištenje i objavljanje osobnih podataka

Tvrtka IME d.o.o. će koristiti vaše osobne podatke isključivo iz tehničkih razloga uprave web stranice, da vam omogući pristup do posebnih podataka ili za opću komunikaciju sa vama. IME d.o.o. neće prenositi vaše osobne podatke trećoj osobi, ili ih bilo kako prodavati nekome drugome, osim ako pristup trećoj osobi izričito sami dozvolite. Zaposleni u tvrtki IME d.o.o. su dužni poštovati povjerljivost vaših podataka, i obvezani su na temelju sporazuma o povjerljivosti.

Prilikom plaćanja debitnim i kreditnim karticama se podaci o transakciji, uključujući osobne podatke, mogu prenijeti na PayLane Sp. z o.o., koji se nalazi u Gdańsk, Arkońska 6 / A3, poštanski broj: 80-387, broj OIB: 0000227278, isključivo u svrhu obrade plaćanja.

21. Sloboda izbora

Podatke, koje o sebi posredujete tvrtki IME d.o.o., vi nadzirete. Ako se odlučite, da vaše podatke ne želite povjeriti tvrtki IME d.o.o., pristup do određenih web stranica će za vas biti onemogućen.

Korisnici, koji se žele odjaviti iz naših obavijesti, nam mogu pisati na info@jessyss.com. Ako su se vaši osobni podaci promjenili (e-mail adresa, prezime, kučna adresa, telefonski broj i sl.) molimo Vas da nas obavijestite o nastalim promjenama na info@jessyss.com

22. Automatsko bilježenje informacija (neosobni podaci)

Bilo kada pristupate web stranici jessyss.com, se opći, neosobni podaci (korisnik tražilice, broj pregleda, prosječno vrijeme posjeta stranice...) bilježe automatski (ne kao dio prijave). Te informacije koristimo za mjerenje popularnosti naše web stranice, te poboljšanje sadržaja i upotrebe. Vaši podaci nisu predmet daljnjeg razmatranja i nisu vidljivi trećoj osobi.

23. Kolačići

23.1 Pravna podloga:

Izmjenjeni Zakon o elektronskim komunikacijama (Narodne novine, br. 109/2012), koji je stupio na snagu godne 2013, donio je nova pravila u vezi korištenja kolačića i sličnih tehnologija za pohranu podataka ili pristupa do informacija, pohranjenih na računalu ili mobilom uređaju korisnika.

23.2 Što su kolačići?

Kolačić je mala datoteka, koja obično sadrži niz slova i brojeva, koji se učitava na korisnikovom računalu, prilikom posječivanja određene web stranice. Prilikom svakog novog posjeta, web stranica će primiti informaciju o učitanom kolačiću, te će tako prepoznati korisnika.

23.3 Za što se uporabljaju?

Kolačići služe prilagodbi web sadržaja željama korisnika, i optimizaciji korištenja web stranice. Upotrebljavaju se također pri pripremi anonimnih statističkih podataka koji nam pomažu razumjeti korisnikovu upotrebu web stranice, te time doprinose poboljšanju web sadržaja bez osobnog izlaganja korisnika.

23.4 Pohrana kolačića:

Kolačići mogu biti pohranjeni u različitom vremenskom razdoblju.

23.4.1 Privremeni ili trenutačni kolačići na vašem uređaju ostaju do trenutka odjave iz web pretraživača, zatim se brišu.

23.4.2 Stalni ili spremljeni kolačići na vašem uređaju ostaju tjekom cijelog vremenskog razdoblja, koji je određen u parametrima kolačića, ili dok ih korisnik osobno sam ne obriše.

23.5 Vrste kolačića:

24.5.1 Nužno potrebni kolačići

To su kolačići koji dopuštaju upotrebu nužnih komponenta za pravilno funkcioniranje web stranice.

23.5.2 Primjenljivi kolačići

To su kolačići koji sakupljaju podatke o načinu upotrebe web stranice, sa ciljom poboljšanja rada web stranice (npr. koje dijelove web stranice korisnik najčešće posjećuje). Ovi kolačići ne skupljaju informacije, koje bi omogućile identifikaciju korisnika.

23.5.3 Funkcijski kolačići

To su kolačići koji omogućavaju web stranici, da zapamti neke od vaših odabranih mogućnosti (npr. vaše korisničko ime i regiju), te da korisniku osigura naprednije funkcije sa osobnim značajkama. Ovi kolačići omogućuju pračenje vaše aktivnosti na web stranici.

23.5.4 Ciljani ili promidžbeni kolačići

Ovi kolačići su najčešće korišteni od strane trećih osoba (reklama i društvenih mreža), s namjenom prikaza ciljanih oglasa, ograničavanja broja prikaza oglasa i ciljanim mjerenjem učinkovitosti oglasa.

23.6 Upravljanje kolačićima

Kolačiće možete kontrolirati i nadzirati putem postavka pretraživača kojeg koristite. Korisnik može odlučiti, hoće li dopustiti pohranu kolačića na svojem uređaju, kolačiće može uvijek ukloniti. Web stranica djeluje optimalno, ako su kolačići omogućeni. Za upute o tome kako upravljati kolačićima, molimo vas da koristite upute za uporabu vašek pretraživača.

23.7 Upravitelj kolačića je IME d.o.o., Šentiljska cesta 49, Maribor, e-mail: info@jessyss.com

24. Sigurnost

IME d.o.o. se trudi da osigura potpunu sigurnost osobnih podataka. Vaši podaci su cijelo vrijeme zaštičeni od gubitka, uništenja, krivotvorenja, manipulacije, neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja.

25. Maloljetne osobe

IME d.o.o. toplo preporučuje svim roditeljima i skrbnicima, da nauče svoju djecu o sigurnom i odgovornom postupanju sa osobnim podacima na internetu. Maloljetnici nebi smjeli unositi bilo kakve osobne podatke na web stranicu jessyss.com, bez dopuštenja roditelja ili skrbnika. Tvrtka IME d.o.o. nikada neće svjesno prikupljati osobne podatke od maloljetnih osoba, ili ih na bilo koji način koristiti, ili ih otkriti trećoj osobi bez njihovog dopuštenja.

26. Poveznice do drugih web stranica

Izjava o zaštiti privatnosti podataka odnosi se na početnu stranicu jessyss.com, koja je u vlasništvu tvrtke IME d.o.o. i svih njezinih podmjesta. Web stranica zadana na toj preuzetoj stranici, može sadržati poveznicu do drugih dobavljača unutar i izvan tvrtke IME d.o.o., za koje ova izjava o zaštiti osobnih podataka ne vrijedi. Kada napustite web stranicu jessyss.com, trebali biste ponovo pročitati izjave o zaštiti osobnih podataka na svakoj stranici posebno.

27. Isključenje odgovornosti

Davatelj usluge zadržava pravo da onemogući web stranicu, ili onemogući pristup do nje, zbog tehničkih ili drugih problema održavanja, što znači također onemogučavanje dostupa do internet trgovine. Davatelj usluge nije odgovoran za naknadu za bilo koju nastalu štetu, gubitak ili trošak (u daljnjem tekstu: šteta), nastalih od strane korisnika zbog prestanka, neuspjeha ili prepreka pri funkcioniranju spletne stranice.

Davatelj usluga ne jamči točnost, potpunost ili pravilnost objavljenih sadržaja na web stranici, niti ne preuzima odgovornost za nastalu štetu, koja bi mogla oštetiti korisnika zbog njegovog pouzdanja u objavljeni sadržaj. 

Davatelj nije odgovoran za bilo kakvu štetu, koja može nastati na korisnikovoj strojnoj, programskoj ili drugoj opremi zbog korištenja web stranice. Korisnik mora osigurati potrebnu zaštitu opreme (antivirusni program itd.) prije pristupa do, i korištenjem web stranice.

Korisnik mora osigurati primjerenu zaštitu i povjerenje podataka, koji se koriste za prijavu na web stranicu (e-mail, lozinka). Davatelj usluge ne odgovara za nastalu štetu koja bi mogla nastati kao rezultat korisničkog neovlaštenog otkrivanja ili korištenja podataka za prijavu.

28. Pravo na obaviještenost

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naših pravila o privatnosti osobnih podataka, ili kako su vaši podaci zaštićeni, slobodno se obratite na naše predstavnike zaštete privatnosti.

IME d.o.o.
Šentiljska cesta 49

2000 Maribor, Slovenija
e-mail: info@jessyss.com

Temeljem Vašeg zahtjeva ćemo Vas odmah obavijestiti – pismenim putem u skladu sa važećim zakonskim propisima – koji osobni podaci, ako oni postoje, su prikupljeni tijekom posjećivanja web stranice jessyss.com.

Objava promjena

Svaka promjena naše politike o zaštiti osobnih podataka, biti će objavljena u toj izjavi o zaštiti osobnih podataka, na početnoj strani jessyss.com i na drugim prikladnim mjestima.

29. Završne odredbe

Nevaljanost bilo koje odredbe ovih općih uvjeta, bez obzira na razloga nevaljanosti, ne dovodi do nevaljanosti ovih uvjeta u cjelini. U tom primjeru se nevažeća odredba smatra nepisanom, međutim, dok ovi uvjeti i dalje ostaju na snazi, bez te jedinstvene nevažeće odredbe.

Ovi opći uvjeti stupaju na nagu dana 23.8.2013

Davatelj: IME d.o.o.

 

 

VIŠE O JESSYSS NA:

Artikal je dodan u popis želja.

NASTAVITE

JESSYSS.HR koristi kolačiće za pružanje
boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti,
koja bez korištenja kolačića ne bi bila moguća.
Zahvaljujući kolačićima možemo pripremiti korisniku
prijatnu web stranicu.
Nastavkom korištenja stranice slažete se
sa korištenjem kolačića.

SLAŽEM SE